Eszközök

Tappancs Hidroterápiás Központ

A Tappancs hidroterápiás központ nyugodt és természetes környezetet teremt a kezeléseknek. A kezelések “testközelben” történnek szakképzett csapattal, akik együtt dolgoznak a kutyával a vízben, melynek során közelről kísérjük figyelemmel kutyája teljesítményét és gyógyulását és ehhez igazítjuk a kezeléseket. Terapeutánk angliában szerzett szakképesítést és az ottani központ több éves tapasztalatait, módszereit alkalmazza. Minden kutya speciálisan úszásra kialakított mellényt kap, a mellények különböző méretekben állnak rendelkezésre, 2 fajtája fitness és terápiás úszásra alkalmas.

Medence

A 6X3 méteres, fűtött medencének köszönhetően a legnagyobb kutyák is kényelmesen úszhatnak, nem kell sűrűn fordulniuk a medencében, így a legtöbbet lehet kihozni belőlük a kezelés során. A be- és kijutást szükség esetén beemeléssel segítjük, illetve található még egy “pihenő pad” is a vízben, ami szintén kiemelt szerepet kap a kezelések során. A víz 28-30 fokos és minőségét naponta többször is ellenőrizzük. Európában előírt klór és ph értékek szerint dolgozunk, ahogyan a több 10 éves múlttal rendelkező külföldi központok is. A hőmérsékletnek és a vízminőségnek kiemelt szerepe van, hiszen a nem megfelelően karbantartott víz, illetve az ennél melegebb vagy hidegebb víz ronthat a kutya állapotán. A hivatalos méréseket és ellenőrzéseket az ÁNTSZ illetve kifejezetten erre szakosodott medence karbantartó cég végzi.

FullSizeRender

Játékok

A különböző játékokkal és feladatokkal új lendületet adhatunk kutyánknak, így nem csak jobban teljesítenek, de olyan dolgokat is csinálhatnak (pl. apport), mellyekre esetleg nem lennének képesek a szárazföldön, ezért közérzetük is javul a gyógyulás közben.